Mitä kolesteroli on?

Kehosi tarvitsee toimintoihinsa tietyn määrän kolesterolia. Liika kolesteroli voi kuitenkin aiheuttaa harmeja. Elimistö muodostaa tarvitsemansa kolesterolin maksassa, mutta kolesterolia saadaan myös ruoasta, esimerkiksi lihasta, rasvaisista juustoista, voista ja kananmunista. Jos tämä kuulostaa ikävältä, meillä on myös mukavaa kerrottavaa: liian korkeiden kolesteroliarvojen alentamiseen on monia helppoja tapoja. Ota ensimmäinen askel ja opiskele kolesterolin kemia!

MISTÄ KORKEA KOLESTEROLI JOHTUU?

Liiallinen tyydyttyneiden rasvojen syöminen on yksi yleisimmistä syistä veren kohonneisiin kolesterolipitoisuuksiin. Myös säännöllisen liikunnan puute, ylipaino, runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi vaikuttavat epäedullisesti veren rasva-arvoihin.

LUE LISÄÄ

ONKO KAIKKI KOLESTEROLI "PAHAA"?

Kokonaiskolesteroliarvosi koostuu LDL- ja HDL-kolesterolista, joiden suhde on tärkeä.

LUE LISÄÄ KOLESTEROLISTA

TIEDÄTKÖ KOLESTEROLIARVOSI?

Oman kolesteroliarvon selvittäminen on ensimmäinen ja tärkeä askel matkalla terveempään tulevaisuuteen. Kun tiedät kolesteroliarvosi, voit tehdä sille jotakin!

LUE LISÄÄ KOLESTEROLIARVOISTA

KOLESTEROLIN ALENTAMINEN

Korkea kolesteroli voi johtua monesta syystä, mutta joihinkin yleisimpiin – esimerkiksi liialliseen tyydyttyneiden rasvojen syömiseen tai liikunnan puutteeseen – voit vaikuttaa jo tänään. Olemme koonneet avuksesi listan kätevistä vinkeistä, joilla kolesterolisi alenee – klikkaa linkkiä.

VINKKEJÄ KOLESTEROLIN ALENTAMISEEN

BENECOL®-TUOTTEET SISÄLTÄVÄT KASVISTANOLIA, JOKA ALENTAA KOLESTEROLIA

Saatat jo syödä terveellisesti tai liikkua säännöllisesti. Benecol®-tuotteiden ainutlaatuiset kasvistanolit antavat lisäpontta kolesterolin alentamiseen.

LUE LISÄÄ KASVISTANOLISTA