Syke koholle ilman rankkaa treeniä

Liikunta on olennainen osa terveellisiä elämäntapoja. Liian vähäinen liikunta altistaa esimerkiksi sydäntaudeille. Sykkeeseen ei kuitenkaan aina tarvitse aina hakea nostetta salilta tai juoksulenkiltä, vaan sitä voit saada sydämen pamppailemaan missä ja milloin vain.

Syksy on oivallista aikaa nauttia hyötyliikunnasta. Talveen valmistautuva luonto kutsuu jokaista seikkailulle. Omassa pihapiirissäkin riittää tehtävää, kun muistot kesästä on aika laittaa talteen talven ajaksi.

Kokosimme yhteen kolme eri askaretta, joiden parissa liikuntaa kertyy kuin huomaamatta. Valitse itsellesi mieluisin ja nauti kohoavasta sykkeestä! 

Pihatyöt

Syksyllä piha täyttyy puista pudonneista lehdistä ja oksista. On siis aika tarttua haravaan!  Ja sehän sopii, sillä haravointia parempaa hyötyliikuntaa ei olekaan. Kylmänarat kukat ja kasvit taas on hyvä peittää jonkinlaisella suojakankaalla, että ne säilyvät elinvoimaisina seuraavaan kevääseen. Samalla kannattaa myös siistiä pensasaidat vielä kerran ennen talven tuloa.

Omalla pihalla riittää tehtävää vaikka millä mitalla. Ellei omaa pihaa ole, kenties naapuri olisi kiitollinen avusta. Tässä hyötyliikunnassa parasta on se, että kohonneen sykkeen lisäksi saat hoidettua työt, jotka on joka tapauksessa syytä tehdä ennen talven kylmää viimaa. 

Luontoon retkelle

Kauniiden värien lisäksi syksy tarjoaa myös herkullisia luonnonantimia. Älä anna näiden herkkujen mennä sinulta sivu suun, vaan kiiruhda lähimetsään korin kanssa.

Jos sienestäminen ei innosta, metsään voi lähteä myös vain nauttimaan kirpeän raikkaasta ilmasta. Pakkaa mukaasi eväät ja laita reppu selkään. Patikoit sitten lyhyen tai pitkän matkan, kävely tekee sinulle hyvää.  

Siivoa kesä pois

Kesälle on vähitellen aika sanoa hyvästit ja tehdä tilaa talvelle. Kesäkalusteet on hyvä siistiä ja viedä varastoon. Lisäksi syysvaatteet kannattaa kaivaa esille hyvissä ajoin, ettei vilpoinen sää pääse yllättämään. Saat helposti pienen hengästymisen aikaan näillä pienillä askareilla, joiden avulla valmistaudut syksyyn ja alkavaan talveen!