Ruokavaliolla on ratkaiseva merkitys kolesterolin alentamisessa
Kolesterolin alentaminen on yksi tärkeimmistä keinoista parantaa sydänterveyttä. Benecol® tehostaa ruokavalion roolia alentamalla kolesterolia keskimäärin 10% 2-3 viikossa.
Sydänystävälliset valinnat
Korvaa kova rasva pehmeällä:
- Korvaa voi tai muu maitorasvapohjainen levite kasviöljypohjaisella levitteellä
- Käytä rasvaisten maitovalmisteiden (juusto, kerma, maito, viili) sijasta kohtuullisesti rasvattomia ja vähärasvaisia tai pehmeää rasvaa sisältäviä vaihtoehtoja
- Vähennä kovaa rasvaa sisältäviä leivonnaisia tai vaihda leivontarasva kasviöljyyn tai juoksevaan margariiniin
- Vähennä rasvaisten lihavalmisteiden, kuten makkaroiden ja rasvaisen lihan, käyttöä
- Käytä ruuanvalmistusrasvana kasviöljyä tai juoksevaa margariinia
- Käytä salaatinkastikkeena kasviöljypohjaista vaihtoehtoa
- Hyvä rasvoja saat myös pienestä määrästä siemeniä ja pähkinöitä
- Katso pehmeitä rasvoja sisältäviä reseptejä tästä
Lisää liukoista ravintokuitua:
- Käytä viljatuotteita täysjyväisinä; puuroa, runsaskuituista leipää, pastaa, riisiä, mysliä ja muroja
- Kauran liukoisella kuidulla, beetaglukaanilla on kolesterolia alentava vaikutus
- Käytä juureksia, kasviksia, marjoja ja hedelmiä vähintään puoli kiloa päivässä
- Pavuista, linsseistä, herneistä ja siemenistä saa myös ravintokuitua
- Nauti lämmin ja tuore kasvislisäke joka aterialla
Katso sydänystävällisiä reseptejä tästä
Käytä päivittäin kasvistanolia sisältäviä Benecol-tuotteita:
- Korvaa tavanomainen levite Benecol-levitteellä (6 teelusikallista/vrk)
TAI
- Nauti Benecol-tehojuoma tai kaksi Benecol-jogurttia päivittäin muun aterian yhteydessä
Tutustu Benecol-tuotteisiin tästä.
Muita sydänystävällisiä ruokatapoja:
- Käytä kalaa pääateriana kaksi kertaa viikossa
- Käytä niukasti suolaa