Uunissa paahdettu sitruunasiika

(2 annosta)

VALMISTUSAIKA Alle 60 min

(2 annosta)

AINEKSET

Siika:

1 kokonainen siika puhdistettuna

1 rkl rypsiöljyä

1/2 tl sormisuolaa

1/2 tl mustapippuria

1 sitruuna

nippu tuoretta timjamia sekä lehtipersiljaa tai tilliä

Lisäksi:

500 g perunoita

sormisuolaa

mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä

Tilli-jogurttikastike:

200 g Benecol Greek Style Maustamaton Jogurtti

1/2 dl silputtua lehtipersiljaa tai tilliä

1 rkl sitruunamehua

ripaus sokeria ja suolaa

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Pyyhi kala kuivaksi ja puhtaaksi talouspaperilla.

2.

Peitä uunipannu leivinpaperilla. Öljyä kalan pinta. Mausta kala sisältä ja ulkoa huolellisesti suolalla ja mustapippurilla.

3.

Pese, halkaise ja viipaloi sitruuna. Suikaloi kevätsipuli.

4.

Täytä kalan vatsa kevätsipulilla, lehtipersiljan- tai tillinoksilla ja sitruunaviipaleilla.

5.

Leikkaa kalan pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin timjamin- ja tillin varsia sekä sitruunaviipaleita.

6.

Pese peruna. Lohko perunat pannulle kalan viereen, mausta ja kaada päälle öljyä. Sekoita hyvin. Kypsennä ruokaa uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

7.

Hienonna lehtipersilja tai tilli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja tarkista maku.

KATSO KAIKKI RESEPTIT