Sitruunakuorrutettu lohi

Sitruuna ja lohi ovat takuuvarma makuyhdistelmä

VALMISTUSAIKA 50 min

4 annosta

AINEKSET

500g uusia perunoita , suurikokoiset halkaistuna

Benecol Oliivi levite

Kuorrutteeseen:

30g tuoreita leivänmuruja

30g kaurahiutaleita

10g valutettua ja paloiteltua anjovista

15g valutettua ja paloiteltua kaprista

1 sitruunan hienoksi raastettu kuori

2 rkl ruohosipulia

25g pinjansiemeniä

30g Benecol Oliivi levite

3 lohifileetä à 130 g

Höyrytettyä parsaa tai herneitä

Sitruunalohkoja

VALMISTUSOHJE

Valmistelu

1

Lämmitä uuni 200  asteeseen (kiertoilmauuni 180  asteesen). Laita perunat uunivuokaan ja lisää joukkoon Benecol Oliivi -levitettä. Paahda 30 minuuttia, ravista vuokaa ajoittain.

2

Sekoita keskenään leivänmurut, kaurahiutaleet, anjovikset, kaprikset, sitruunankuori, ruohosipuli ja pinjansiemenet. Lisää Benecol® Oliivi -levite ja sekoita tahnaksi. Laita lohenpalat tarttumattomalle uunipellille ja levitä leivänmuruseos niiden päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia.

3

Tarjoile lohen kanssa perunoita, parsaa tai herneitä sekä sitruunalohkoja puristettavaksi annoksen päälle.

KATSO KAIKKI RESEPTIT