Runebergin tortut Benecolin tapaan

VALMISTUSAIKA Alle 60 min

(12 kpl)

AINEKSET

1 dl Elovena Kauraleseitä

1 dl piimää

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl karvasmanteliaromia

125 g Benecol Maistuva levite

1 dl sokeria

1 muna

2 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta

1 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

Vuokien voiteluun:

Benecol Maistuva levite

Kostutusliemi:

4 dl vettä

3-4 rkl sokeria

arrakiaromia

Koristeluun:

1/2 dl vadelmahilloa

1/2 dl tomusokeria

1 tl vettä tai sitruunamehua

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Benecol Maistuvalla.

2.

Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.

3.

Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä lese-piimäseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

5.

Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.

6.

Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta renkaaksi hillon ympärille.

VINKKI:

 Voit jättää tortut myös kostuttamatta!

KATSO KAIKKI RESEPTIT