Poke-kulho tofulla

(2 annosta)

VALMISTUSAIKA Yli 60 min

AINEKSET

1,5 dl vettä

1/4 g suolaa

1/2 dl puuroriisiä

Maustekastike:

1/2 rkl tulista chilikastiketta (sriracha)

1 rkl vettä

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl riisiviinietikkaa

Tofu:

250 g tofua

1 tl currya

1/2 tl paprikajauhetta

2 rkl seesamin siemeniä

2 rkl öljyä

1 rkl makeaa soijakastiketta

suolaa

limemehua ja tuoretta korianteria

Lisäksi:

100 g kuutioitua mangoa

100 g suikaloitua porkkanaa

50 g kurkkua

2 retiisiä

1 avocado

4 rkl kypsiä härkä-tai soijapapuja

sushi-inkivääriä

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

2.

Valmista maustekastike. Sekoita maustekastike kypsän riisin joukkoon, laita maustumaan kylmään.

3.

Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi. Aseta viipaleet vierekkäin puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja kääri kevyesti paketiksi.

4.

Laita paketin päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta. Anna tofun kuivua noin 15 minuuttia painon alla.

5.

Leikkaa tofu isohkoiksi kuutioiksi.

6.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja ruskista tofukuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää kuivat mausteet ja seesamin siemenet. Lisää öljy ja jatka paistamista hetken aikaa.

7.

Vähennä lämpötilaa, lisää öljy ja soijakastike, suola ja limen mehu. Ripottele päälle korianteri, siirrä pannu pois levyltä.

KATSO KAIKKI RESEPTIT