Pikkupavlovat

(8 kpl)

VALMISTUSAIKA Yli 60 min

AINEKSET

2 valkuaista

2 dl (erikoishienoa) sokeria

1/2 tl etikkaa

1 tl maissitärkkelystä

Lisäksi:

2dl vaahtoutuvaa kaurakermaa

mansikoita

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.

2.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

3.

Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja siitä muodostuu teräviä huippuja.

4.

Kääntele joukkoon etikka ja maissitärkkelys.

5.

Laita marenki pursotinpussiin ja pursota pieniä pesiä leivinpaperinpäälle. Jätä keskelle pieni painauma, johon saat laitettua täytteen.

6.

Paista marenkeja noin tunti. Marengit ovat kypsiä, kun ne ovat kevyitä ja irtoavat helposti leivinpaperista. Jäähdytä marengit.

7.

Täytä marengit kaurakermavaahdolla ja mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

KATSO KAIKKI RESEPTIT