Parsaohratto

VALMISTUSAIKA EI SOVELLETTAVISSA

AINEKSET

250 g tankoparsaa

1/2 sipuli

2 rkl Benecol Maistuva levite

1/2 dl vettä

Makuliemi:

5 dl vettä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 tl suolaa

1/2 tl sokeria

parsanvarret ja tyvet

Ohraton valmistaminen:

2 dl Torino Ohrahelmeä

2 rkl Benecol Maistuva levite

5 dl makulientä

2 tl sitruunamehua

1/2 dl parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä puumainen osa pois. Kuori parsat varoen latvan nupusta tyven suuntaan esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.

2.

Pilko parsat 3-4 osaan. Hienonna sipuli.

3.

Sulata pannussa Benecol Maistuva. Lisää parsan palat ja sipulisilppu kuullota hetken aikaa. Lisää vesi ja kypsennä parsoja ja sipulia välillä sekoittaen.

4.

Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, suola, sokeri ja parsan kuoret ja tyvet.

5.

Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Siivilöi liemi.

6.

Raasta parmesaani.

7.

Purista sitruunan mehu.

8.

Lisää kattilaan Benecol Maistuva ja Ohrahelmi, kuullota hetken aikaa. Lisää sitruunamehu.

9.

Lisää lämmintä parsalientä kauhallinen kerrallaan.

10.

Kun Ohrahelmi on juuri ja juuri kypsää, lisää joukkoon parsa-sipuliseos. Lisää lopuksi parmesaaniraaste. Tarkista maku.

11.

Annostele ruoka lautasille ja lisää hiukan sitruunamehua ja parmesaaniraastetta.

12.

Tarjoile heti.

KATSO KAIKKI RESEPTIT