Paahdettua cajun lohta ja murskattuja perunoita

( 4 annosta)

VALMISTUSAIKA Yli 60 min

AINEKSET

700 g ruodotonta ja suomustettua kirjolohifileetä

1 tl cayennenpippuria

2 tl paprikajauhetta

1/2 tl sipulijauhetta

1/2 tl valkosipulijauhetta

3/4 tl suolaa

ripaus kuivattua basilikaa

2 tl öljyä

Murskatut perunat:

800 g varhaisperunoita tai uusia perunoita

2 rkl sitruunaöljyä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl suolaa

tuoretta rosmariinia

Lohipalojen päälle:

Benecol Maistuva levite

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset keskenään.

2.

Leikkaa ruodoton ja suomustettu lohifilee neljään palaan.

3.

Sivele palojen molemmat puolet öljyllä.

4.

Ripottele mausteseos myös molemmille puolille ja hiero kiinni kalan pintaan.

5.

Anna maustua noin tunnin ajan kylmässä.

6.

Valmista sillä aikaa perunat. Pese kuoripäälliset perunat hyvin.

7.

Keitä haarukkakypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat.

8.

Lisää perunoiden joukkoon sinapinsiemenet sekä puolet öljystä ja pyöräytä sekaisin.

9.

Kaada perunat uunipellille ja murskaa perunat varovasti painamalle ne lyttyyn esimerkiksi kupin, lasin tai pullon pohjalla.

10.

Sivele perunoiden pintaan sitruunaöljyä ja ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.

11.

Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

12.

Kuumenna paistin pannussa 1 ½ rkl öljyä. Nosta lohipalat pannulle ja vähennä lämpöä. Paista miedolla lämmöllä lohipalojen paksuudesta riippuen 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.

13.

Tarjoa murskattujen perunoiden ja vihannesten kanssa. Viimeistele lohipalat nokareella Benecol Maistuvaa.

KATSO KAIKKI RESEPTIT