Pikkuherkku aikuisten kahvihetkeen. Kahdella keksillä saat päivittäisen kasvistanolitarpeen (1,5–2,4 g.)

VALMISTUSAIKA EI SOVELLETTAVISSA

15 annosta

AINEKSET

175 g Benecol Oliivi levite

3/4 dl sokeria

175 g Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1/2 tl vaniljauutetta

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Lämmitä uuni 180 °C / 170 °C kiertoilmauunissa ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2.

Vatkaa Benecol®-levite ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

3.

Sekoita joukkoon jauhot ja vaniljauute puulusikalla, kunnes taikina on murumaista.

4.

Pyöritä taikina varovasti palloksi ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi muovikelmuun käärittynä.

5.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla 1 cm paksuksi levyksi. Sirota pintaan hieman sokeria ja kiinnitä se kaulimella. Leikkaa taikinasta keksejä pikkuleipämuotilla (läpimitta noin 7,5 cm). Voit myös ottaa suoraan taikinasta palloja, ja litistää ne leivinpaperin päälle kekseiksi.

6.

Paista 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

KATSO KAIKKI RESEPTIT