Hyppää sisältöön
kesäkurpitsa pannukakut siirapilla ja saksanpähkinöillä

Kurpitsapannukakut

Halloween voi olla myös hirveän herkullinen! Jäljelle jääneistä kurpitsoista syntyy kamalan hyviä kurpitsapannukakkuja. Maista jos uskallat!
5–6 annosta
Valmistusaika
15 min
Ainesosat
  • 120 g
    Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 1/4 tl
    ruokasoodaa
  • 1 tl
    kanelia
  • 1 tl
    jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl
    suolaa
  • 1 dl
    maitoa
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    kurpitsasosetta
  • 1 rkl
    vaahterasiirappia
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
Ohjeet
  1. Valmista ensin kurpitsasose tai käytä säilykettä. Halkaise pieni kurpitsa ja kaavi siemenet ja rihmat pois jäätelökauhalla tai isolla lusikalla. Paloittele kurpitsa samankokoisiksi paloiksi ja laita ne kattilaan, jossa on hieman kiehuvaa vettä. Höyrytä 10–15 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmeitä. Sekoita sitten tehosekoittimella, sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola kulhossa.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään maito, kurpitsasose, muna, vaahterasiirappi ja rypsiöljy.
  4. Kääntele seos kuiva-aineisiin.
  5. Kuumenna kevyesti öljytty paistinpannu keskilämpöiseksi.
  6. Kaada taikinaa pannulle, käytä kuhunkin pannukakkuun noin 1/4 kupillista taikinaa. Ruskista molemmilta puolilta noin 2 minuuttia, tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Haku