kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

Pannukakuilla on kiva aloittaa päivä niin arkiaamuna kuin viikonlopun brunssillakin.

VALMISTUSAIKA 15 min

4 annosta

AINEKSET

2 1/4 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl sokeria

2 1/4 dl kevytmaitoa

1 kananmuna kevyesti vatkattuna

25 g sulatettua ja hieman jäähtynyttä Benecol Maistuva levite

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Mittaa jauhot suureen kulhoon, lisää joukkoon suola, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita ainesosat huolellisesti keskenään.

2.

Kaada mukaan maito, vatkattu muna ja jäähtynyt, sulatettu Benecol Maistuva.

3.

Vispaa tasaiseksi. Mahdolliset kokkareet tasoittuvat nopeasti. Anna taikina turvota muutama minuutti ennen kuin jatkat.

4.

Kuumenna teflonpaistinpannu keskilämpöiseksi. Yleensä teflonpaistinpannuja ei tarvitse voidella, mutta tarvittaessa voit lisätä pannulle hieman Benecol Maistuvaa.

5.

Kun pannu on kuuma, lisää siihen kauhallinen paksua taikinaa. Jos pannusi on riittävän suuri, voit paistaa 2 tai jopa 3 pannukakkua samanaikaisesti.

6.

Anna taikinan olla pannulla noin minuutti, kunnes pintaan alkaa muodostua kuplia.

7.

Käännä pannukakku varovasti toisinpäin ja paista vielä minuutti, kunnes pannukakku on molemmilta puolilta kullanruskea.

8.

Toista, kunnes koko taikina on käytetty. Voit pitää pannukakut lämpiminä alhaiselle lämpötilalle säädetyssä uunissa, jos haluat tarjoilla kaikki yhtä aikaa, mutta parhaalta ne maistuvat, kun syöt ne oitis paistamisen jälkeen!

Vinkki

Jos tarjoilet pannukakkuja aamiaisella tai brunssilla, voit tehdä osan valmisteluista jo edellisenä iltana.

KATSO KAIKKI RESEPTIT