Helpot kastikkeet: valkokastike

VALMISTUSAIKA 5 min

4 annosta

AINEKSET

25 g Benecol Maistuva levite

25 g vehnäjauhoja

300 ml soijamaitoa tai kevytmaitoa

Mausteet

juustoraastetta

silputtuja yrttejä

hienonnettua pinaattia

ripaus muskottipähkinää

1 rkl sokeria

VALMISTUSOHJE

KYPSENNYS

1.

Laita pannulle Benecol® Maistuvaa ja jauhoja.

2.

Anna saeta 2 minuuttia, kunnes huolellisesti sekoitettu seos kuplii.

3.

Siirrä pannu levyltä ja vispaa soija- tai kevytmaito mukaan vähän kerrallaan.

4.

Siirrä pannu takaisin hellalle ja kiehauta. Sekoita koko ajan, kunnes kastike paksuuntuu.

5.

Poista levyltä ja sekoita mukaan haluamasi mausteet (juustoraastetta, silputtuja yrttejä, hienonnettua pinaattia, ripaus muskottipähkinää ja sokeria)

Vinkki

Saat béchamel-kastiketta hauduttamalla persiljalla, laakerinlehdellä ja pippurilla maustettua maitoa (kuumenna lähes kiehumispisteeseen ja anna hautua 15 minuuttia) ennen kastikkeen käyttöä.

KATSO KAIKKI RESEPTIT