5 vinkkiä energiseen kevääseen

 

Kevät on yksi kauneimmista vuodenajoista, kun meitä ympäröivä luonto herää talven jäljiltä. Värikkäät kukat alkavat kukkia, valo lisääntyy ja ihmisetkin piristyvät, kun merkit lähestyvästä kesästä ilmestyvät kaikkialle. Kevät on myös loistavaa aikaa ulkoilulle ja luonnosta nauttimiselle. Voit suunnata pihalle ja imeä energiaa auringosta! Samalla saat terveellistä liikuntaa melkein huomaamattasi, ja sydämesi kiittää.

Lue piristävät vinkkimme aktiiviseen kevääseen.  

 

1. Laita puutarha kesäkuntoon

 

Nyt on aika upottaa kädet multaan ja laittaa puutarha loistamaan! Istuta uusia kasveja, hanki kauniita koristeita tai hoida vanhat kasvit kuntoon kesää varten. Lopputuloksena saat upean puutarhan, jossa voit nauttia keväästä, ja samalla saat myös runsaan annoksen raikasta ilmaa.

 

2. Nauti luonnosta polkupyörän selästä

 

Keväällä hyötyliikunta on entistä helpompaa, kun ilmat ovat hieman lämpimämmät eikä enää tarvitse pukeutua moniin vaatekerroksiin. Hyppää siis polkupyöräsi selkään ja polje esimerkiksi töihin tai harrastuksiin. Samalla voit ihmetellä keväisen luonnon ihmeitä ja saada näppärästi hyötyliikuntaa.

 

3. Tee kevätretki koko perheen voimin
 

Älä tyydy ulkoilemaa yksin, vaan innosta myös perheesi tai ystäväsi mukaan. Lähtekää yhdessä seikkailulle lähimetsään tai puistoon. Näin voit viettää laatuaikaa läheistesi kanssa, ja samalla saatte kaikki hyödyllistä liikuntaa.

 

4. Lähde puistoon virkistymään

 

Vehreät puistot houkuttelevat taas ulkoilijoita. Liity sinäkin näiden innokkaiden joukkoon ja suuntaa puistoon! Puistossa voit esimerkiksi pelata monenlaisia ulkopelejä tai sitten vain kävellä nurmikoilla ja haistella kevään tuoksuja. Älä myöskään unohda ottaa mukaan picnic-eväitä.
 

5. Innostu kodin pikkuaskareista

 

Ihanassa kevätsäässä tylsätkin askareet voivat olla mukavia. Nyt on siis täydellinen aika tarttua kodin pieniin askareisiin, jotka muuten meinaavat jäädä tekemättä. Tyhjennä pihavarastot ja autotalli, tuo vaatteet raikastumaan ulos tai tamppaa mattosi. Askareet on tehty ennen kuin huomaatkaan!