Paahdettu myskikurpitsa ja maustetut kurpitsansiemenet

4 annosta

 

Ainekset:

1 myskikurpitsa
35 g Benecol Maistuvaa
1 valkosipulinkynsi
maun mukaan suolaa
ripaus jauhettua korianteria, kuminaa ja paprikaa

Kurpitsansiemenet:

yhden kurpitsan siemenet
20 g Benecol Maistuvaa
ripaus suolaa, jauhettua chiliä, juustokuminaa tai muita haluamiasi mausteita

Päälle:

granaattiomenan siemenet

 

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

2. Pese ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet siivilään lusikalla.

3. Huuhtele juoksevan veden alla kurpitsan rippeet pois siemenistä. Valuta vesi pois.

4. Sulata Benecol Maistuva ja lisää sulatetun levitteen joukkoon haluamasi määrä mausteita. Lisää kurpitsansiemenet seoksen joukkoon ja sekoita hyvin.

5. Levitä siemenet leivinpaperin päälle tasaisesti ja paahda sen jälkeen noin 25 minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin paahtuneen värisiä.

6. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

7. Pilko kurpitsa peukalon paksuisiksi lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperille.

8. Sulata Benecol Maistuva, lisää joukkoon murskattu valkosipulin kynsi, suolaa ja ripaus jauhettua korianteria, kuminaa sekä paprikaa.

9. Pyörittele kurpitsan lohkot mausteseoksessa huolellisesti.

10. Paista lohkoja uunissa 30-40 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä.

11. Ota kurpitsat uunista. Nosta kurpitsalohkoja lautaselle, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä ja kirpeitä granaattiomenan siemeniä.