Lämpimiä juureksia ja uunipaistettua kanaa

4 annosta

 

Juurekset:

1 sipuli
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 pientä punajuurta
50 g Benecol Maistuvaa
suolaa

Koivet:

2 kanankoipea
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl jauhettua rosmariinia
suolaa

Kastike:

1 rkl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl cayennenpippuria
ripaus suolaa

Lisäksi:

1 nippu rucolaa

 

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Kuori sipuli, porkkanat, palsternakat ja punajuuret ja paloittele ne lohkoiksi.

3. Levitä juurekset leivinpaperin päälle tasaisesti. Sulata Benecol Maistuva ja sivele sillä juurekset. Ripottele päälle suolaa.

4. Hiero kanankoipien pintaan jauhettua rosmariinia, suolaa ja murskattua valkosipulia. Nosta koivet juuresten viereen leivinpaperille. Laita pelti uuniin ja paista noin 35 minuuttia.

5. Tarkista koipien kypsyys, jos ne ovat kypsiä siirrä ne toisen astiaan odottamaan juuresten valmistumista. Paista juureksia vielä noin 15 minuuttia.

6. Sillä välin, kun juurekset ja koivet ovat uunissa, valmista salaatinkastike. Sekoita pienessä kulhossa hunaja, omenaviinietikka, cayennenpippuri ja ripaus suolaa.

7. Kokoa annos lautaselle: Nosta lautaselle juureksia, laita päälle rucolaa ja viimeistele salaattikastikkeella. Laita viereen kanaa ja nauti.